A MIGSZ bemutatása

A Magyar Ipari Gáz Szövetség (MIGSZ) egy nonprofit szervezet, mely feladatának tekinti az ipari, egészségügyi és élelmiszeripari gázok előállításával, forgalmazásával és hasznosításával kapcsolatos szakmai kérdések megvitatását, különös tekintettel a környezetvédelemre és a biztonságra.

A szövetség által kitűzött célok:

  • Az ipari gázok (link az Ipari gázok almenüre) előállításával, forgalmazásával és hasznosításával kapcsolatos szakmai kérdések megvitatása, különös tekintettel a környezetvédelemre és a biztonságra.
  • Konferenciák és továbbképzések szervezése.
  • Együttműködés más hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel. Kapcsolattartás az illetékes hatóságokkal.
  • A szakértők közreműködésével közös álláspont kialakítása a szakmát érintő döntések, illetőleg jogszabályok előkészítésében.
  • A hazai felhasználóknak közvetíteni kívánja a nemzetközi szabványok, előírások folyamatos ismeretét, ezzel is segítve az EU integrálódás folyamatát.

A MIGSZ „nonprofit” szervezet, mely kizárólag műszaki, biztonságtechnikai és környezetvédelemmel kapcsolatos témákkal foglalkozik. A MIGSZ nem avatkozik be a piaci viszonyokba, nem korlátozza a vállalatok önállóságát és a kölcsönös versenyt.

A MIGSZ tagja az Európai Ipari Gáz Szövetségnek, az EIGA-nak.

Amennyiben többet szeretne megtudni a MIGSZ-ről, kattintson ide!


Az EIGA és a MIGSZ közös kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet az „oxigén- dús atmoszféra veszélyeire”


Az EIGA és a MIGSZ közös kampánya az oxigénhiány okozta megfulladás ellen.